13 april 2016

Case closed: vrachtwagenparkeren

Al lange tijd parkeren veel vrachtwagenchauffeurs hun vrachtwagens op de parkeerplaats bij de Wiltsangh in Nunspeet. Dit zorgt voor overlast voor omwonenden. Vandaar dat al lange tijd gezocht wordt naar een oplossing. Die oplossing is er gekomen, deze maand presenteerde de kersverse wethouder Marije Storteboom namens het college een voorstel. Wat de SGP betreft is dit voorstel gedegen en afdoende.

Marcel van Klompenburg is woordvoerder op dit dossier. "Het voorstel houdt in dat er streng wordt gehandhaafd, dat de gemeente vooralsnog zelf geen alternatieve parkeerplaats gaat realiseren en dat de gemeente handreikingen doet qua alternatieve parkeerplaatsen. Vervolgens is het dan aan de chauffeurs en ondernemers zelf om een particulier alternatief te vinden. Die zijn er voldoende, maar daar zal wel voor betaald moeten worden. Overigens is dat volkomen terecht, aangezien er ook veel ondernemers zijn die hun materieel op eigen grond stallen en daar dus zelf voor betalen. Het is geen verantwoordelijkheid voor de gemeente om parkeerplaatsen voor vrachtwagens te realiseren."

Mocht blijken dat er particuliere initiatieven niet voldoende zijn dan heeft het college in het huidige voorstel de mogelijkheid om de mogelijkheden voor een gemeentelijke parkeerplaats te onderzoeken. "Maar vooralsnog lijkt dat echt niet nodig, er zijn voldoende particuliere organisaties die wel in gesprek willen om tegen betaling een parkeerplaats aan te bieden."

Het voorstel inzien of de vergadering terugluisteren? Klik op deze link!