17 december 2015

Kennismaken met... Gerard Mulder

Kennismaken met... Gerard Mulder, raadslid gemeente Nunspeet.

 

 

Wat is je volledige naam?

Gerardus Marius  Mulder (Gerard) 

 

Vertel eens iets over je thuissituatie?

Getrouwd met Karla. Samen vier kinderen: Henrieke, Euwe, Jaän en Gerke.

 

Wanneer en waar ben je geboren?

26 november 1976. In Elspeet, Stakenbergweg 141, daar woon ik nog steeds.

 

Wat is je ideale vakantie invulling?

Hoewel ik verknocht ben aan het Veluwse landschap ga ik graag in de buurt van zee op vakantie. Heerlijk met de kinderen naar (rustig) strand.

Daarnaast maken we als gezin graag een flinke wandeling.

 

Pasta, patat of oerhollands?

Aardappelen, groente en vlees wordt ik nooit zat. Een keer per week patat en pasta is goed voor de afwisseling.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Een heerlijke biefstuk!

 

Sinds wanneer ben je politiek actief?

Oei, dat islang geleden. Aangezien mijn vader penningmeester van KV Elspeet was en mijn broer secretaris van de Studievereniging -nu SGP-jongeren Elspeet- werd ik al in mijn basisschoolperiode betrokken bij zaken als het vouwen van Het Kompas en de bezorging ervan. Ook bezocht ik in die tijd al wel eens avonden van de Studievereniging. Bijvoorbeeld als Bas Belder een historisch onderwerp kwam inleidden. Later werd ik zelf secretaris en hierna voorzitter van SGP-jongeren Elspeet. Ik was betrokken bij de oprichting  van een permanente campagne commissie en in 2010 werd ik in de raad gekozen.

 

Wat is je motivatie om actief te worden in de politiek?

Zoals gezegd is politieke betrokkenheid mij als het ware met de paplepel ingegoten. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat -hoewel de antwoorden niet altijd pasklaar zijn- de Bijbelook het juiste kompas is voor het  maatschappelijk leven. Aangezien de SGP m.i. de meest bijbelgetrouwe christelijke partij is, ben ik die partij trouw gebleven.

 

Wat is je tegengevallen in de politiek?

Zelf zou ik graag wel eens een wat diepgaander debat voeren. In de raad blijft het vaak bij het uitwisselen van standpunten.

 

Wat is je meegevallen in de politiek?

In de politiek werk je binnen en buiten de partijgrenzen met mensen. Als je gelooft wat de Bijbelzegt over ons mensen, valt het honderd procent mee dat de onderlinge verhoudingen zo goed zijn.