8 maart 2016

Kennismaken met... Harm Jan Polinder!

Kennismaken met... Harm Jan Polinder, raadslid SGP!

Wat is je volledige naam?

Harm Jan Polinder

 

Vertel eens iets over je thuissituatie?

Sinds 29 augustus 2013 getrouwd met Petra, we wonen in het prachtige Hulshorst.

Ik ben directeur/eigenaar van Mediadvies, een mediabureau wat ik twee jaar geleden heb opgericht.

 

Wanneer en waar ben je geboren?

Ik ben op 12 augustus 1993 geboren in Zwolle, mijn ouders woonden toentertijd in Kamperveen. Vanaf mijn 3e tot mijn 14e heb ik vervolgens in Kampen gewoond, daarna tot mijn trouwen nog ruim 6 jaar in Doornspijk. 

 

Wat is je ideale vakantie invulling?

Een totaal andere cultuur ontmoeten in een heel ander deel van deze wereld. Daar kan ik echt van genieten, dan ben ik er echt even uit. Zo hebben we o.a. een reis gemaakt naar de kerk op het Indonesische deel van Papua en hebben we de vervolgde kerk bezocht in een Afrikaans land. Volgende maand hoop ik 10 dagen naar de VS te gaan om de voorverkiezingen te volgen.

 

Pasta, patat of oerhollands?

In dat geval ga ik voor pasta. Hoewel een patatje op z’n tijd en af en toe oerhollands ook heerlijk is!

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Laat ik voorop stellen dat ik lastig wakker te krijgen ben. Afgelopen zaterdag ging mijn wekker vroeg i.v.m. de SGP-jongerendag, dat is zo’n leuke dag dat je me daar gerust voor wakker mag maken. 

 

Sinds wanneer ben je politiek actief?

Sinds mijn 12e heb ik al grote interesse in de politiek. Sinds mijn 15e was ik al vrijwilliger bij de landelijke SGP-jongeren, sinds mijn 18e ben ik landelijk bestuurslid/vice-voorzitter van de landelijke SGP-jongeren en nu sinds 2014 ook gemeenteraadslid voor de SGP in Nunspeet.

 

Wat is je motivatie om actief te worden in de politiek?

Toen ik vanuit mijn persoonlijke omgeving zag hoe bizar sommige besluiten in de politiek zijn, bijvoorbeeld over de beschermwaardigheid van het leven, besloot ik om juist in die politiek actief te willen zijn.

 

Wat is je tegengevallen in de politiek?

Het is stroperig. In mijn eigen bedrijf kan ik zelf beslissen en snel schakelen, in de politiek gaat dat niet. Begrijpelijk, maar daardoor duurt alles wel lang.

 

Wat is je meegevallen in de politiek?

Er is een prettige sfeer tussen partijen onderling en een ‘ferme wil’ om er altijd samen uit te komen