6 oktober 2015

Kennismaken met.... Lambert van de Weerd

Kennismaken met... Lambert van de Weerd, raadslid voor de SGP.

 

Wat is je volledige naam?

Lammert Arie (Lambert) van de Weerd

Vertel eens iets over je thuissituatie?

Opgegroeid in een gezin met zes kinderen, waarvan ik de een na jongste ben. Op m'n 24ste getrouwd met Willemijn van de Weerd en inmiddels trotse vader van twee zoons: Laurent (2010) en Mathieu (2014). We wonen met heel veel plezier in Nunspeet. Toen ik in 2007 bij Drieklomp ging werken als makelaar zagen wij al snel een mooi stulpje aan de Eperweg te koop staan. Dat hebben we verbouwd en genieten we nu van de heerlijke plek. Lopend naar het dorp en naar het bos... Wat wil je als ex-westerling nog meer?? Zoals gezegd werk ik als makelaar/taxateur bij Drieklomp Makelaars en Rentmeesters. Dat is ook ongeveer om de hoek, dus ideaal te combineren met wonen-werken en het raadslidmaatschap.

Wanneer en waar ben je geboren?

Ik ben geboren in de gemeente Noordoostpolder (Emmeloord). Wij woonden destijds op Urk, aangezien mijn vader daar predikant was. Dat was in 1984 (14-09). Toen ik bijna 3 was zijn we naar Dordrecht verhuisd en bleven we daar 18 jaar wonen. Je kan dus wel stellen dat ik daar opgegroeid ben. Na die 18 jaar zijn we naar Nieuwkoop verhuisd, maar daar heb ik maar kort gewoond omdat ik al snel in Nunspeet ging wonen vanwege mijn werk.

Wat is je ideale vakantie invulling?

Een combi van relax en ook actief. Met actief bedoel ik dan met name de wintersport, waar ik toch wel groot liefhebber van ben... Zomervakantie is vooral ontspannen en dingen bezoeken in bij voorkeur een wat warmer land...

Pasta, patat of oerhollands?

Op het moment van schrijven ben ik in Italië. Het zal je dus niet verbazen als ik voor pasta ga. Maar na een vakantie met veel pasta verlang ik toch ook wel weer naar een oerhollandse kost..!

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Tja... Zoetigheid ben ik bang. Drop bijvoorbeeld of ijs.

Sinds wanneer ben je politiek actief?

Weet het niet precies, maar ik denk sinds m'n 18e. Huidig SGP burgemeester Pieter Verhoeve belde mij op met de vraag om deel te nemen aan een nog op te richten bestuur van de SGP jongeren in Dordrecht. Dat beviel erg goed, maar na een paar jaar moest ik dat helaas opgeven ivm onze verhuizing. Later ben ik al snel in Nunspeet in het bestuur van de Jongeren gekomen en voorzitter geweest van de Jongeren in Nunspeet.

Wat is je motivatie om actief te worden in de politiek?

Je rolt ergens in en eigenlijk niet eens bewust. Later besef je dat het vanzelfsprekend is dat je voor de SGP actief bent en denk je bewust na over de beginselen. Het is van belang dat vooral ook jongeren betrokken zijn bij de maatschappij. Zeker in de tijd waarin we nu leven. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat het christelijke geluid te horen blijft in de politiek.

Wat is je tegengevallen in de politiek?

De 'stroperigheid' en het langzame politieke handelen. Ik ben meer van het doorpakken. Als we gisteren besloten hebben dat er een rondweg moet komen, mag die van mij het liefst morgen of (wat realistischer) met een paar maanden liggen. Dat het jaren, ja zelfs decennia lang moet duren is gewoonweg niet uit te leggen...

Wat is je meegevallen in de politiek?

Je rolt er snel in. De vriendelijkheid van mede raadsleden (dus ook van andere partijen) is erg groot. Er is geen gespannen sfeer of vijandigheid. Dat werkt plezierig en is heel wat waard.