31 augustus 2015

Kennismaken met.... Leen van der Maas

Kennismaken met... Leen van der Maas, wethouder financien, onderwijs en ict.

 

 

Wat is je volledige naam?

Leen van der Maas

 

Vertel eens iets over je thuissituatie?

Ik ben al ruim 30 jaar getrouwd met Janny van Ouwendorp, een geboren en getogen Elspeetse. We hebben twee jongens mogen krijgen, waarvan de oudste Niek op 26 jarige leeftijd in augustus 2014 is overleden. Zijn jongere broer Patrick (24 jaar) is in juli 2015 getrouwd, dus zijn we weer met z’n tweetjes in het huis waar we sinds ons trouwen in 1985 zijn komen wonen. 

 

Wanneer en waar ben je geboren?

Ik ben op 30 mei 1958 geboren in Waarde, een klein dorpje in Zeeland (Zuid-Beveland). Tot mijn 23e jaar ben ik Zeeland trouw gebleven, maar door het krijgen van verkering met een Veluws meisje het Zeeuwsche verlaten en naar de Veluwe vertrokken.

 

Wat is je ideale vakantie invulling?

Niet al te druk en voldoende comfort, zodat het verschil tussen het ‘normale’ leven en het vakantieleven niet al te groot is….

 

Pasta, patat of oerhollands?

Ik lust bijna alles en mag graag experimenteren, maar pasta vind ik wel heel erg lekker.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Eigenlijk voor niets, want ik ben een ‘ lichte’  slaper en ben dus al redelijk vaak wakker en wil dus graag slapen als ik slaap.

 

Sinds wanneer ben je politiek actief?

Sinds september 2013 ben ik lid geworden van de steunfractie, maar ik mag zeggen dat politiek al sinds mijn jonge jaren mij heeft geinteresseerd.

 

Wat is je motivatie om actief te worden in de politiek?

Interesse in het maatschappelijk gebeuren, zowel lokaal, als nationaal en internationaal.

 

Wat is je tegengevallen in de politiek?

De vele verschillende ‘ agenda’s’  die op de voorgrond, maar zeker ook op de achtergrond een deel van het politieke besluitvormingsproces bepalen. Zakelijk gezien zou je dat soms heel anders aangepakt willen zien.

 

Wat is je meegevallen in de politiek?

Je hebt te maken met mensen en het is fijn dat je de menselijke kant van het politieke bedrijf ook vele malen tegenkomt, waardoor het geheel een veelomvattend en uitdagend palet vormt, waar het politieke leven vorm en inhoud krijgt.