24 februari 2014

Op bezoek bij het Venster

Weblog 21 februari

Op bezoek bij het Venster

Vanmiddag zijn Marcel van Klompenburg en Chris Stoffer op bezoek geweest bij het Venster. We hebben een goed gesprek gevoerd met John Hoving. We hebben m.n. stilgestaan bij een 3-tal onderwerpen:

1. Hoe gaat het met het Venster

2. Hoe is de samenwerking met Oranjehof en SWON

3. Wat betekent de overheveling van de AWBZ naar de WMO voor het Venster

John gaf aan dat het goed gaat met het Venster. De sfeer is goed, er zijn gelukkig nog steeds voldoende vrijwilligers beschikbaar en ook financieel is het Venster gezond. John liet merken dat de mensen van het Venster dit zien als een zegen die God ons geeft.

De samenwerking met het SWON en met de Oranjehof is constructief. Met name in de samenwerking tussen SWON en het Venster is wel eens meer spanning geweest. Mooi om te zien en te horen dat zo wordt gekeken hoe zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen in onze samenleving.

De overheveling van de AWBZ naar de WMO betekent in direct financiele zin niet zoveel voor het Venster. De rol van het Venster is en zal in de toekomst nog meer gaan verschuiven. Het Venster zal nog meer de rol krijgen van "makelaar" tussen diverse partijen. Wij hopen dat dit onze Nunspeetse inwoners ten goede komt!

Bij deze een korte weergave van een goed bezoek!

Chris Stoffer