28 september 2018

SGP fractie stemt in met WVG

 

De SGP fractie heeft in de raadsvergadering van donderdagavond ingestemd met het aanwijzen van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten op grondpercelen die liggen in het gebied ‘t Hul Noord. SGP raadslid Marcel van Klompenburg: “Afgelopen voorjaar is naar aanleiding van een extern rapport gebleken dat we in Nunspeet tot 2030 nog circa 900 woningen extra nodig hebben. Die kunnen we niet allemaal kwijt op bestaande woningbouwlocaties. We moeten dus kijken waar we na Molenbeek in de toekomst woningbouw gaan realiseren, willen we in Nunspeet geen leegloop krijgen van jongeren die vertrekken omdat er geen betaalbare woningen beschikbaar zijn.”

Wethouder Jaap Groothuis vestigde de WVG begin juli op een gebied wat aangeduid wordt als ‘t Hul Noord. Van Klompenburg: “Als je kijkt naar de ligging van de wijk Molenbeek is het op zich logisch te denken dat in de toekomst op ’t Hul Noord een volgende woonwijk gevestigd kan worden. Tegelijk moet de komende maanden nog maar blijken welk deel van het gebied precies nodig is en hoeveel woningen we elders nog kwijt kunnen. We snappen dat een aantal mensen tegen deze locatie is, aangezien het nu een prachtig stukje natuur is. We zijn als fractie niet persé voorstander van het inruilen van natuur voor grootschalige woningbouw, we gaan de komende maanden dan ook kritisch kijken of dit de juiste locatie is en hoe we de natuur zoveel mogelijk kunnen ontzien.”

De WVG is nu gevestigd op het gebied maar de inhoudelijke discussie moet nog gaan volgen. “De WVG is een tijdelijke maatregel. Komende maanden gaan we ons als gemeenteraad buigen over de inhoud. Idealiter zouden we dat eerst doen en pas daarna de WVG op een gebied vestigen, maar dat zou de grondprijs ontzettend opdrijven, projectontwikkelaars in de kaart spelen en uiteindelijk resulteren in onbetaalbare grond voor onze inwoners.”

 

Foto: Andre Dorst fotografie