16 maart 2015

SGP-jongeren organiseren debatavond over IS

ELSPEET – De SGP Jongeren van Elspeet organiseren op vrijdagavond 27 maart a.s. een debatavond over Islamitische Staat (IS). Harry van Bommel (SP), Diederik van Dijk (SGP) en Hans Otten (onafhankelijk documentairemaker) zullen op deze avond met elkaar in debat gaan over de achtergronden en de opkomst van IS.

 

De spanning stijgt in het Midden Oosten. Elke week verschijnen er gruwelijke video’s waarop is te zien hoe gevangenen van de IS op een meedogenloze manier worden afgeslacht. Ook jongeren uit Nederland trekken naar Syrië en Irak om zich aan te sluiten bij de strijd voor een onafhankelijke Islamitische Staat. Intussen verspreid de strijd zich gaandeweg richting Europa. Daardoor doen zich prangende vragen voor: Hoe veilig zijn wij in Nederland? Moet Nederland wel meedoen met de Internationale Coalitie tegen IS? Hoe kan de extremistische ideologie van IS bestreden worden? Aan deze vragen wordt tijdens de debatavond van 27 maart volop aandacht geschonken.

 

De opkomst van de IS leidt niet alleen tot opschudding in het Midden Oosten, maar ook in Nederland. Het is daarom van groot belang om na te denken over het moslimextremisme in binnen- en buitenland. Maar wat vindt u/jij? Kom ook naar deze avond en laat uw/jouw stem horen!

Locatie: Hersteld Hervormde Kerk, Vierhouterweg 45 in Elspeet. Aanvang: 19.45 uur. Inloop: 19.30 uur.