22 februari 2018

SGP stelt vragen over wildaanrijdingen

 

SGP lijsttrekker Chris Stoffer heeft namens de SGP fractie vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders over het grote aantal wildaanrijdingen. Chris Stoffer: “Afgelopen maanden zijn wij geregeld aangesproken over de verkeersonveiligheid als gevolg van wild dat de provinciale wegen oversteekt. Dit speelt op meerdere plekken binnen onze gemeente, bijvoorbeeld op de provinciale weg richting Epe, de doorgaande weg bij Hulshorst en op de provinciale weg tussen Nunspeet en Elspeet. Zelf kan ik uit ervaring zeggen dat het een onveilig gevoel geeft om momenteel in de avonduren van Nunspeet naar Elspeet te rijden of andersom.”

Al eerder stelde de SGP dit probleem in de commissie aan de kaak. “Het is tijd dat er nu doorgepakt wordt. De gemeente moet zich richting de provincie hard maken voor een oplossing, want dit kan zo niet langer. Zelf zouden we graag de rasters weer hersteld zien en de mogelijkheid op tafel willen leggen voor een zogenaamd ‘wildviaduct’. De veiligheid van mensen staat bij ons op plek één, we moten afdoende maatregelen nemen om die veiligheid maximaal te kunnen waarborgen. Wij hebben momenteel niet de indruk dat het maximale gedaan wordt.”

Het college is nu naar aanleiding van de vragen van de SGP aan zet. “We roepen het college dus op om zelf met oplossingen te komen en op korte termijn met de provincie in gesprek te gaan. Elke dag dat deze onveiligheid voortduurt is er wat ons betreft één teveel.” Het college zal naar verwachting binnen enkele weken antwoord geven op de vragen van de SGP.