5 september 2018

SGP vragen over parkeren op de Brink

 

SGP raadslid Reinier de Bruin heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders over het parkeerbeleid op de Brink in Elspeet. Reinier de Bruin: “De Brink is onlangs grondig aangepakt en het resultaat mag er zijn. Het centrale punt in Elspeet is prachtig opgeknapt, we zijn daar als SGP heel content mee.”

De Brink is door de aanpassingen een autoluwe zone geworden, wat gevolgen heeft voor de mogelijkheden om te parkeren. “Ons bereiken de nodige vragen van inwoners van Elspeet over dit nieuwe parkeerbeleid. Het is momenteel onduidelijk waar er wel en niet geparkeerd mag worden. Wij hebben begrepen dat parkeren op de Brink verboden is maar dat er momenteel nog gedoogd wordt en dat er binnenkort handhavend opgetreden zal worden.”

 

De vragen van de SGP zijn bedoeld om de situatie op te helderen voordat er handhavend wordt opgetreden. “We hebben het college gevraagd om duidelijkheid te creëren. Daarnaast hebben we gevraagd af te zien van handhaving totdat de situatie voor iedereen helder is.” Het college zal naar verwachting binnen enkele weken schriftelijk reageren op de vragen van de SGP fractie.