13 februari 2019

Update aanrijtijden ambulances: teken de petitie!

 

We hebben als SGP fractie in de gemeente Nunspeete al vaak aandacht gevraagd voor de aanrijtijden van ambulances. In een groot deel van onze gemeente wordt de wettelijke norm die inhoud dat ambulances in 95% van de gevallen binnen 15 minuten aanwezig moeten zijn niet gehaald. Met name in Elspeet is de situatie dramatisch.

De provinciale SGP heeft dit punt opgepakt en is een petitie gestart. We willen u met klem vragen deze petitie te ondertekenen, bij voorkeur mét weergave van uw naam en woonplaats (i.p.v. anoniem).

 

Teken de petitie via www.ambupetitie.nl.

We zijn gestart met een lobby richting de landelijke SGP fractie om verbetering voor dit probleem af te dwingen via de minister. SGP fractievoorzitter in de tweede Kamer heeft dit probleem aangekaard in een Algemeen Overleg over ziekenhuiszorg, hierin is de nijpende situatie in Elspeet specifiek benoemd. We blijven de lobby in stand houden en roepen andre partijen op om zich eveneens bij de collega's in Den Haag te melden met deze zorgen. 

In onderstaande vlog wordt door SGP Statenlid Evert Mulder opgeroepen om de petitie te ondertekenen. Die oproep steunen we van harte!

Wordt vervolgd...