20 januari 2014

Verzamelkwartet voor Nunspeetse huishoudens

Verzamelkwartet voor Nunspeetse huishoudens
SGP-fractie verspreidt kwartet met lokale feiten

Nunspeet – Wie altijd al graag een spelletje deed, kan in de komende weken zijn hart ophalen: alle huishoudens in Nunspeet kunnen in de komende weken een kwartet bij elkaar sparen. De SGP-fractie van Nunspeet verspreidt tot en met D.V. 12 maart wekelijks een kwartet met lokale onderwerpen. Wie wekelijks de huis-aan-huisfolders in de gaten houdt, spaart zo voor acht prachtige kwartetten én een handig bewaardoosje. SGP-lijsttrekker Chris Stoffer: „Wie het kwartet bij elkaar spaart, heeft niet alleen een leuk spelletje maar leert ook veel over de omgeving!”

Met het verzamelkwartet zet de lokale SGP-fractie een unieke actie neer, vertelt Stoffer enthousiast: „Het verzamelkwartet wordt wekelijks via de huis-aan-huisfolders verspreid onder alle ruim tienduizend huishoudens in Nunspeet, Elspeet, Hulshorst en Vierhouten. Elke week staat een ander lokaal thema centraal. Daarbij komen soms verrassende nieuwtjes aan het licht: het eerste kwartet gaat over molens. Maar weinig inwoners van de Nunspeetse kernen weten dat er vroeger in Vierhouten ook een molen heeft gestaan. Wie het kwartet verzamelt en speelt, kan dus onbewust nog wat over zijn omgeving leren!”

„De vier kernen van Nunspeet kennen allemaal een rijke geschiedenis”, vervolgt Stoffer. „Het kwartet brengt die geschiedenis samen met kunstwerken, monumenten en andere interessante thema’s op een leuke en ludieke manier onder de aandacht.” Lachend: „En welke partij kan nu beter een verzamelkwartet uitgeven dan de oudste partij van Nederland, een gezinspartij bij uitstek?”

Wie een aflevering van het Verzamelkwartet heeft gemist, kan deze in de komende weken zelf downloaden op www.sgp-nunspeet.nl/Kwartet.