15 maart 2018

Woningbouw op Maat: geen paniekvoetbal

 

Vier jaar lang heeft wethouder en nummer 2 op de SGP-kandidatenlijst Jaap Groothuis zich voornamelijk beziggehouden met het beleidsterrein ruimte en wonen. Met het doel om wonen en werken in Nunspeet prettig te laten zijn. Bedrijventerrein De Kolk  en de woonwijken Elspeet-Noord en Molenbeek werden eindelijk gerealiseerd.

Volgens SGP-lijsttrekker en fractievoorzitter Chris Stoffer heeft dat alles te maken met de mentaliteit en het doorzettingsvermogen van Jaap: “We zijn blij dat Jaap Groothuis vier jaar geleden beschikbaar was om wethouder te worden. Als raadslid had hij al bewezen dat hij problemen goed kan overzien en daadkrachtig kan oplossen. De afgelopen vier jaar heeft zijn instelling en volharding er voor gezorgd dat de schop in de grond ging om De Kolk en Molenbeek van de grond te krijgen.”

Daarnaast zijn er de afgelopen vier jaar veel woningen aan het bestand toegevoegd. “Deels komt dat door Elspeet-Noord en Molenbeek, maar er is ook veel meer ruimte gekomen voor particulier initiatief. Dat moet zo blijven. Neem Jaaps plan ‘Woningbouw op Maat’. Dat betekent dat slapende bouwmogelijkheden uit de bestemmingsplannen worden gehaald. Daardoor ontstaat ruimte voor nieuwe woningbouwinitiatieven in de dorpen. Groothuis’ aanpak is inmiddels een voorbeeldproject in de provincie geworden.”

Terwijl veel partijen oproepen om veel meer te bouwen, blijft Jaap Groothuis rustig. “Jaap is niet van het paniekvoetbal. Hij overziet het complete plaatje, doet gericht onderzoek naar de woningbehoefte en maakt op basis daarvan een plan. Op die manier zijn er de afgelopen vier jaar honderden woningen toegevoegd aan het bestand. En de komende periode moet dat opnieuw gebeuren.”

De grote vraag is of er na 21 maart ruimte is voor de SGP om Jaap Groothuis opnieuw naar voren te schuiven. Chris Stoffer daarover: “We willen graag door met Jaap op ruimte en wonen. Ook de komende periode moet er voortvarend doorgebouwd worden, op basis van goede plannen. Jaap Groothuis is daarvoor bij uitstek de geschikte persoon. Het is voor ons van groot belang dat we opnieuw het vertrouwen krijgen van een groot deel van onze kiezers. Alleen dan hebben we mandaat om opnieuw vier jaar daadkrachtig beleid te voeren qua woningbouw. Nunspeet kan zogezegd Jaap Groothuis ook de komende vier jaar goed gebruiken!”