HomeNieuwsSGP: betrek lokale brandweer bij natuurbrandpreventie

SGP: betrek lokale brandweer bij natuurbrandpreventie

SGP: betrek lokale brandweer bij natuurbrandpreventie

Publicatiedatum: 11 mrt. 2021

 

SGP: betrek lokale brandweer bij natuurbrandpreventie

In de commissievergadering Algemeen Bestuur van donderdag heeft de SGP bij monde van fractievoorzitter Harm Jan Polinder gereageerd op het natuurbrandpreventieplan van het college. Polinder was kritisch: “De financiële dekking voor het plan was niet goed geregeld en inhoudelijk hebben we de nodige kanttekeningen geplaatst Vooral het feit dat de lokale brandweer niet betrokken is bij de planvorming is wat ons betreft een gemiste kans. ”

De VNOG voerde vorig jaar forse bezuinigingen door. “Daardoor leveren we voor de post Nunspeet één van de twee voertuigen in die geschikt zijn voor natuurbrandbestrijding. Het belang van natuurbrandpreventie wordt daardoor alleen maar groter. Maar ook die maatregelen hebben geen effect binnen een paar jaar, die hebben pas effect op de lange termijn. Daarom kan dit plan onze zorgen over de brandveiligheid in de natuur niet wegnemen.”

Belangrijker bezwaar van de SGP-fractie is het feit dat de lokale brandweer niet betrokken is. “Het plan gaat onder andere over aanrijroutes door de natuur en de aanwezigheid van voldoende waterputten. Juist onze lokale brandweermensen hebben daar een duidelijke mening over. De wethouder heeft tijdens de vergadering alsnog de toezegging gedaan de lokale brandweerposten te betrekken. Ook krijgen zij alsnog de kans verbeteringen aan te dragen. We gaan die betrokkenheid als SGP-fractie in de gaten houden. Hun inbreng is voor ons essentieel, belangrijker dan de input van welk extern bureau dan ook.”