HomeNieuwsSGP: sluit Molijnlaan af voor vrachtverkeer

SGP: sluit Molijnlaan af voor vrachtverkeer

SGP: sluit Molijnlaan af voor vrachtverkeer

Publicatiedatum: 21 okt. 2020


SGP: Molijnlaan afsluiten voor vrachtverkeer

De SGP-fractie in de gemeenteraad van Nunspeet heeft haar schriftelijke beschouwingen ingediend. Daarin pleit de SGP-fractie voor het afsluiten voor vrachtverkeer van een gedeelte van de F.A. Molijnlaan. SGP-fractievoorzitter Harm Jan Polinder: “Dit betreft de F.A. Molijnlaan tussen de rotondes Laan en Eperweg. Dit specifieke gedeelte is zeer smal, de aanwezigheid van vrachtverkeer zorgt vaak voor gevaarlijke situaties. Vandaar dat wij het college gevraagd hebben om ons hiervoor op korte termijn een voorstel te doen.”

De SGP-fractie wil de afsluiting alleen laten gelden voor vrachtverkeer. “Voor het landbouwverkeer is dit een belangrijke verbindingsweg tussen het oostelijke en westelijke gedeelte van Nunspeet. Zij kunnen geen gebruik maken van de snelweg, wat wij voor het vrachtverkeer wel als een belangrijk alternatief zien.”

´╗┐Daarnaast heeft de SGP-fractie de onveilige situaties voor voetgangers en fietsers op het betreffende tracé onder de aandacht gebracht van het college. “Met name ter hoogte van de Oosterlaan ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties. Het is een prachtige karakteristieke laan met heel veel oude bomen, daar willen we zuinig op zijn. Maar die bomen zorgen er wel voor dat het onoverzichtelijk is voor overstekende voetgangers en fietsers. We hebben daarom het college gevraagd om de mogelijkheden in kaart te brengen hoe een veiliger situatie gerealiseerd kan worden. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een zebrapad. We gaan er vanuit dat het college positief op onze vragen reageert en wil meedenken in het veiliger maken van deze prachtige laan.”´╗┐